Повече от 100 партньори от публичния и частния сектор,

...
  Повече от 100 партньори от публичния и частния сектор,
Коментари Харесай

Нови продукти ще се произвеждат с 10 милиона тона рециклирана пластмаса до 2025 г.

 
Повече от 100 сътрудници от обществения и частния бранш, чиято активност е по продължение на цялата верига на цената при пластмасите, ще подпишат декларацията на Алианса за кръгова приложимост на пластмасите, който предизвиква доброволните дейности в поддръжка на един добре работещ пазар на рециклирани пластмаси в Европейски Съюз.

В декларацията се показват методите, по които Алиансът ще реализира задачата до 2025 година 10 милиона тона рециклирана пластмаса годишно да се употребяват за производството на нови артикули в Европа. Целта беше избрана от Европейската комисия през 2018 г. в признатата от нея Стратегия за пластмасите.

В декларацията, която подписват дребни и междинни предприятия, огромни корпорации, сдружения на бизнеса, стандартизатори, научноизследователски организации и локални и национални органи, е заложена задачата за 10 милиона тона рециклирана пластмаса и се приканва за прекосяване към нулеви пластмасови боклуци в природата и към нулево депониране на пластмаси. В нея са планувани съответни дейности за реализиране на задачата.

На уебсайта на Комисията декларацията на Алианса ще продължи да бъде налична и отворена за сключване от нови заинтригувани страни, по-специално обществени органи от цяла Европа.

Сдруженията на бизнеса и компаниите също се приканват да представят доброволни ангажименти за потребление или произвеждане на повече рециклирана пластмаса.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР